10 myyttiä kauneudenhoidosta

Totta vai tarua? Listasimme 10 myyttiä kauneudesta.

 1. Kolmekymppisenä iho ei enää uusiudu
  Ihon pintakerrokset uusiutuvat luonnollisen prosessin mukana, mutta ikääntyessä ihon syvät kerrokset vaativat jo enemmän rakennusaineita uusiutuakseen. Syvimpiin ihokerroksiin voidaan vaikuttaa vain sisäisesti eli monipuolisella ravinnolla ja esimerkiksi laadukkaalla kollageeni-ravintolisällä.
 2. Hauras hiuslaatu on perinnöllistä, eikä sille voi tehdä mitään
  On totta, että suomalainen hiuslaatu on hauras ja ohut, mutta hiusten hyvinvointiin voi aina vaikuttaa. Hiuksiin kohdistuu paljon ulkoisia paineita ja siksi hiusten huoltaminen ja suojaaminen on tärkeää hiuslaadusta huolimatta. Muista, että elimistö käyttää ravinnosta saadut ravintoaineet ensisijaisesti kehon välttämättömiin prosesseihin, jolloin juuri hiukset saattavat jäädä vaille tärkeitä ravintoaineita. Moni on huomannut biotiinilisän tekevän hyvää hiuksille.
 3. Halkeilevat kynnet kertovat ravinnon puutteesta
  Lohkeilevat ja liuskottuvat kynnet ovat tuttu vaiva, mutta siinä ei ole kysymys pelkästä ravinnosta, vaan kosteudesta. Erityisesti ikääntymisen myötä iho ja kynnet menettävät kosteutta ja se näkyy kynsien lohkeiluna. Säännöllinen käsi- ja kynsivoiteen käyttö auttaa asiaan.
 4. Hiusten lähtö on yhtä alamäkeä: uutta ei kasva poistuneen tilalle
  On normaalia, että hiuksia lähtee aivan kaikilta päivittäin. Ei ole tavatonta, että päivässä lähtee jopa 100 tai 200 hiusta. Jos hiuksia lähtee todella runsaasti, voi olla kyse jostakin sairaudesta tai vaikkapa proteiinin tai raudan puutteesta. Silloin pitää kääntyä lääkärin puoleen.
 5. Kaksikymppisenä voi vielä nukkua yön yli meikit naamassa
  Ihosolukko on täynnä huokosia, jotka meikki peittää. Jos meikkiä ei pese pois kasvoilta illalla, se tukkii ihohuokoset, jolloin iho ei hengitä. Huokosiin kertyy likaa ja ne voivat tulehtua. Meikin pesu päivän päätteeksi ei katso ikää.
 6. Rasvaista ihoa ei kannata kosteuttaa
  Rasvaisen ihon kosteuttaminen voi tuntua turhalta, mutta onkin juuri päin vastoin. Rasvaisuus on ihon reaktio kuivaa ihoa vastaan. Huolellinen pesu ja kosteutus voivat helpottaa helposti rasvoittuvaa ihoa.
 7. Ruualla ei ole vaikutusta hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin
  Kauneudenhoidossa perusasiat pitää olla kunnossa, eikä ihmeaineisiin ole uskominen. Hyvinkoostetusta monipuolisesta ravinnosta saa kaikki rakennusaineet hyvinvoiviin hiuksiin, ihoon ja kynsiin. Tarvittaessa ravitsemusta voi tukea erityisillä kauneusravintolisillä.
 8. Sauna hoitaa ihoa
  Saunaa pidetään kauneudenhoidon keitaana, mutta saunominen ei sekään pelkkää hyvää tee, jos ajattelemme ihoa. Iho pitäisi suojata saunassa, sillä kuuma ja kostea ilma lisää pintaverisuonien toimintaa ja saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita etenkin herkissä poskipäissä. Leveälierinen saunahattu suojaa mukavasti myös hiuksia turhalta kuivumiselta ja eristää liiallisen kuumuuden kasvojen alueelta.
 9. Kasvojen puhdistukseen riittää vesi
  Vesi on vanhin voitehista, mutta etenkään meikkien pesuun se ei riitä. Mieto, kasvoille tarkoitettu pesuvoide on parasta, mitä voit kasvoillesi tarjota päivän päätteeksi.
 10. Sokeri kaunistaa ihoa
  Älä anna sokeroinnin käsitteen hämätä sinua. Sokeri on nimittäin ihon myrkkyä, mutta nimenomaan sisäisesti nautittuna. Sokeri vaikuttaa samoin kuin alkoholi eli nopeuttaa ihon ikääntymistä.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >