Kauneusrutiinien TOP 10

Meillä jokaisella on rutiineja ja yllättävän moni niistä liittyy kauneudenhoitoon. Listasimme 10 kauneusrutiinia, jotka edistävät elimistön omaa toimintaa. Kauneutta hoidetaan päivittäin, vaikka sitä ei edes aina huomaa.

 1. Juo vettä
  Veden juonti on hyödyllistä muutenkin kuin vain janoon. Vesi kosteuttaa ihoa ja pitää sen terveenä. Vesi auttaa ihon ulointa kerrosta pysymään elastisena ja kimmoisana. Näin iho ei välttämättä näytä ryppyiseltä. Vesi auttaa myös painonpudotuksessa ja pitää kylläisenä pidempään.
 2. Liiku päivittäin
  Päivittäinen hengästyttävä liikunta lisää aineenvaihduntaa, mikä puolestaan auttaa kuona-aineiden poistamisessa. Liikunta myös piristää mielialaa mikä näkyy myös ulospäin.
 3. Kylmää silmäluomille
  Laita märät lusikat tai käytetyt teepussit hetkeksi jääkaappiin ja pidä niitä sitten muutamia minuutteja silmäluomien päällä. Viileys hillitsee silmien turvotusta ja kevyt paino puolestaan auttaa poistamaan silmäpusseihin kertynyttä nestettä.
 4. Huuhtele hiukset kylmällä vedellä
  Lämmin suihku rentouttaa, mutta parasta mitä voit tehdä hiuksillesi on huuhdella ne kylmällä vedellä. Näin hiuksen säikeet sulkeutuvat ja pitävät kosteuden paremmin sisällään. Kylmä suihku jättää hiukset myös kiiltäviksi.
 5. Kosteusvoide heti pesun jälkeen
  Kosteusvoide tulisi levittää iholle heti pesun jälkeen, jolloin iho on vielä kostea. Näin kosteusvoide lukittuu ihoon. Ihoa kannattaa myös kosteuttaa, vaikka se tuntuisi rasvaiselta.
 6. Kosteuta pyörivin liikkein
  Kasvojen iho on herkkää ja saattaa venyä voimakkaasta hieromisesta. Levitä kosteusvoide pyörivin liikkein. Käytä kosteusvoiteen levittämiseen puhtaita käsiä ja kohtele varoen silmän alueen ihoa. Myös kaulan alue kannattaa kosteuttaa, sillä ikääntymisen merkit näkyvät juuri dekolteen alueella ensimmäisenä.
 7. Lehtivihreää päivittäin
  Ihon pintakerroksiin voidaan vaikuttaa voiteilla, mutta syvät ihorakenteet uusiutuvat kuukauden välein ja niiden rakennusaine on ravinto. Huono ruokavalio näkyy nopeasti ihossa, kuten jokainen suklaata nauttinut on voinut joskus havaita. Värikkäät kasvikset ja etenkin lehtivihreä tekee iholle hyvää.
 8. Punaa huulet
  Jos kauneudenhoitoon ei ole aikaa ja pitää saada nopeasti näkyviä tuloksia, on aika kaivaa huulipuna esiin. Väsyneet kasvot saavat hetkessä kohotuksen, kun punaa tai kiillottaa huulet.
 9. Leikkauta hiukset säännöllisesti
  Joskus pitää luopua jostain kauneuden eteen. Hiusten leikkaaminen voi olla juuri se mitä kaipaat. Pitkä polkka kaunistaa ja reipastaa kasvot kuin kasvot. Pääasia, että hiukset pidetään kuitenkin siistinä, vaikka ne olisivatkin pitkät.
 10. Kauneusravinteet
  Kauneudenhoidon pitää olla helppoa ja jokapäiväistä, rutiinia. Kiire, stressi, liikunta ja laihduttaminen kuluttavat elimistön varastoja ravintoaineista ja erityisesti vesiliukoiset vitamiinit ja hivenaineet kuluvat nopeasti loppuun. Kauneusravintolisät ovat paluu perinteisen kauneudenhoidon lähteille, jossa kauneutta hoidetaan sisäisesti. Kokeile ja huomaat eron jo muutamassa viikossa. Kauneus alkaa sisältäpäin.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >