Eroon ulkonäköpaineista – 5 vinkkiä

Ulkonäköpaineet ovat monelle naiselle tuttuja ja niistä ei tahdo päästä irti oikein missään iässä. Itsensä hyväksyminen ottaa oman aikansa etenkin silloin kun oma identiteetti on vasta rakentumassa. Ulkonäköpaineet ovat kuitenkin paineita siinä missä mitkä tahansa muut itselle asetetut vaatimukset. Miksi niiden varjoon jäädään niin helposti?

Kokosimme vinkit siihen, kuinka päästä eroon ulkonäköpaineista. Ne herättävät ajattelemaan itseä kuten ystävää. Puhu peilikuvalle kannustavasti ja hyväksyvästi. Palkitse itseäsi hyvää tekevillä asioilla ja helli omaa kuvaasi.

Jopa 60% 12-19-vuotiaista tytöistä kokee ulkonäköpaineita. Yhteiskunnan kauneusihanteet muuttuvat ajassa ja siten myös paineet ovat eri sukupolvilla hieman erilaisia. Sosiaalinen media on muuttanut käsitystä kauneudesta, sillä miljoonat ns. tavalliset naiset ovat antaneet kasvonsa ja kehonsa osaksi julkista kauneuskäsitystä. Näillä vinkeillä pääset eroon ulkonäköpaineista.

 1. Hyvä olo näkyy ulospäin
  Kauneus on käsitys siitä mikä on kaunista. Ei ole siis olemassa yhtä oikeaa tapaa näyttää kauniilta, vaan kauneus on katsojan silmässä. Yksi on kuitenkin varmaa: jos itsellä on hyvä olla, se näkyy ulospäin. Sanonta “hymy kaunistaa” pitää paikkansa.
 2. Korosta vahvuuksiasi
  Ulkonäköpaineet kasvavat, kun alkaa vertailla itseään muihin. Ei ole kuitenkaan olemassa kahta samanlaista ihmistä, joten vertailu on turhaa. Keskity mieluummin siihen, millaisista asioista pidät itsessäsi ja miten voisit vahvistaa niitä. Korosta asioita, joihin olet tyytyväinen tai pyydä ystävää kehumaan sinua, jotta löydät heikolla hetkellä ne omat vahvuutesi.
 3. Itsevarmuus on kaunis vaate
  Kauneusihanteita on tällä hetkellä paljon ja siitä on kiittäminen myös sosiaalista mediaa. Naiset ympäri maailman näyttävät rohkeasti ulkonäköään kuvissa ja ovat omia itsejään – meikissä tai ilman. Itsevarmuus ja rohkeus ovat monen mielestä kauneinta mitä nainen voi päällään kantaa.
 4. Puhu itsellesi kuin ystävälle
  Tiedätkö, miten puhut itsestäsi? Moitteiden sijaan kokeile puhua omalle peilikuvalle kuin ystävälle. Huomaatko, miten äänensävy muuttuu? Naisena sinun pitää kantaa vastuu myös seuraavasta naissukupolvesta. Mieti, millaisen käsityksen kauneudesta sinä haluat jakaa lapsille ja nuorille omilla puheillasi.
 5. Kauneus alkaa sisältäpäin
  Muista, että ulkonäköpaineet tulevat sinusta itsestäsi. Ne syntyvät, kun vertailet itseäsi muihin ja olet samaan aikaan epävarma siitä, miltä tulisi näyttää. Kun tämän ajatusmallin oivaltaa sulkea pois, elämä on huomattavasti helpompaa. Sinun pitää kysyä itseltäsi ainoastaan yksi kysymys: onko minun hyvä olla? Kauneus alkaa sisältäpäin: terveellisistä elintavoista, kauneuden kokemuksesta ja terveestä itsetunnosta.

Mikä saa sinut tuntemaan olosi kauniiksi?
Kun iho, hiukset ja kynnet voivat hyvin, myös mieli voi paremmin. Helein on uusi, tehokas ja monipuolinen kauneusravintolisäsarja, joka vahvistaa sisäistä hyvinvointia saaden kauneuden hehkumaan myös ulkoisesti. Helein on suunniteltu helpottamaan kauneudenhoitoa myös sisältäpäin.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >