Talvi-iho kaipaa hellää hoivaa

Korppuinen iho on talven vitsaus, mutta hellä hoiva pitää ihon kosteutettuna ja kimmoisana myös talven yli. Yhä useammin talvi-ihon ongelmat johtuvat kuitenkin kuivasta huoneilmasta. Silloin iho tarvitsee ravintoa, suojaa ja hoivaa – sisäisesti ja ulkoisesti.

Iho kuntoon syömällä ja suojaamalla
Kauneudenhoidossa on perinteisesti korostettu ihon ulkoista hoitoa erilaisilla kosteuttavilla voiteilla ja naamioilla. Niiden rooli onkin tärkeä, mutta tosiasia on, että iho rakentaa itseään sisältäpäin. Kauneutta ruokitaan ravintoaineilla, mutta hoivataan hellävaraisesti suojautumalla ärsykkeiltä.

Kiedo kasvot suuren kaulahuivin suojaan
Suuren kaulahuivin alle kätkeytyy iho, jota halutaan hoivata hellästi. Paras apu talvi-ihon hoitoon onkin yksinkertainen: suojaudu ihon kosteutta uhkaavilta tekijöiltä eli viimalta, pakkaselta ja auringolta. Etenkin kevättalvella on syytä suojautua auringolta: hangesta heijastuva säteily voi tehdä ikävää jälkeä vaalealle iholle.

Puhdista hellävaraisesti
Herkkä iho kannattaa pestä kosteusvoiteella saippuan sijaan. Vesi ja kosteusvoide riittävät kasvojen pesuun myös silloin, kun iho on todella kuiva. Vältä pesussa ihon hankaamista ja suosi kevyttä ihon sivelyä. Ihon kuorintaa kannattaa välttää ainakin talvella.

Taputtele märkä iho kuivaksi
Hankaaminen ei ole hyväksi iholle, joten taputtele märkä iho kuivaksi froteepyyhkeen avulla. Kuumaan suihkuun ei myöskään kannata unohtua kovin pitkäksi aikaa, sillä kuuma vesi kuivattaa ihoa entisestään.

Nuku naamion kanssa
Ihon kosteuttaminen on talvi-ihon varma lääke. Naamioon kannattaa käyttää voidetta, joka ei sisällä öljyä. Näin ihosolut eivät mene tukkoon ja toisaalta kuivat ihosolut saavat kyytiä, kun kasvot huuhdellaan aamulla kevyesti.

Kosteuta huoneilmaa
Kuiva huoneilma on talven vitsaus, joka on usein armottomampi iholle kuin pakkasilma. Kosteuta huoneilmaa talviaikaan koneellisesti. Laitteet ovat tänä päivänä huomaamattomia ja ne hellivät paitsi ihoa myös limakalvoja.

Pidä vitamiinikuuri
Kauneus alkaa sisältäpäin. Se, mitä nautimme ruuaksi, näkyy ihollamme. Talviaikaan vitamiinikuurit ovat usein tarpeen, sillä kylmyys kuluttaa koko elimistöä ja ensimmäisenä se näkyy juuri ihossa. Myös sisäisesti nautittavat keramidit voivat edistää ihon terveyttä. Ne ylläpitävät ihon kosteutta ja nuorekkuutta.

Juo runsaasti vettä
Kauniin ihon salaisuus piilee vedessä ja sen tarve vain kasvaa talvella, kun ihoa koetellaan. Huolehdi, että juot vettä joka päivä noin kaksi litraa. Talvella kannattaa kiinnittää huomiota veden lämpötilaan. Lämpimänä nautittu vesi on kiinalaisen lääketieteen mukaan myös elimistölle terveellisempää.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >