Säteile kaamoksessa – vinkit sisäiseen hehkuun

Tekeekö mielesi nukkua yli pimeimmän kaamosajan ja herätä seuraavan kerran vasta kevään valoon? Älä huoli, et ole yksin ja kyllä – asialle voi tehdä jotain. Nyt on aika kääriä hihat ja löytää kaamoksen valoisat puolet.  


Unohda taistelu fysiikkaa vastaan
Pimeänä vuodenaikana melatoniinin tuotanto elimistössä lisääntyy, mikä on fysiologinen syy talviajan väsymykselle ja unisuudelle. Sitä vastaan on turha liiemmin pyristellä, sillä tarvitsemme talviaikaan vain hieman enemmän unta.

Vältä mustaa pukeutumisessa
Harmaan kaikki sävyt kuuluvat pohjoismaiseen kaamoksen, mutta ilmiötä ei kannata ruokkia itse pukeutumalla harmaaseen tai mustaan. Jos aurinko ei tule luoksemme, luodaan aurinkomme itse. Valitse tietoisesti värikkäitä vaatteita ja vahvista sisäistä tasapainoasi: sininen tuo itseluottamusta, punainen sykkii energiaa ja keltainen piristää.

Ruoki valon nälkää
Valon nälkä on fysiologinen ilmiö ja sille on olemassa lääke: monipuolinen ravinto. Etenkin pimeään aikaan ruualla on tärkeä rooli jaksamisen kannalta. Huolehdi erilaisten hivenaineiden ja vitamiinien saannista. C-vitamiini on kaamosajan piristäjä, jota ei sovi pihistellä: sitä saa marjoista ja sitrushedelmistä.

Käy työpäivän aikana ulkona
Kaamosoireista kärsivät eniten länsimaalaiset työikäiset naiset, jotka viettävät päivänsä sisätiloissa töitä tehden. Pieni pyrähdys ulkoilmaan keskellä päivää auttaa kuitenkin selviämään kaamoksesta paremmin. Ilta-aikaan valoa ei ole enää nimeksikään, mutta pienikin päivälenkki voi olla merkityksellisempi kuin pitkä iltalenkki pimeässä.

Hemmottele itse tehdyillä tuotteilla
Kauneudenhoidon trendinä on nyt “back to basics”, mikä tarkoittaa sitä, että erilaisten poppaskonstien sijaan uskotaan monipuoliseen ravintoaineiden saantiin, joka luo perustan hehkuvalle ja kauniille iholle sekä vahvoille kynsille ja hiuksille. Tee se itse -kuorintavoide on kiva tapa piristää itseään vaikkapa viikonloppuisin. Sekoita keskenään kuorivia, kosteuttavia ja kirkastavia aineita, kuten sokeria, kahvimuruja, kookosöljyä, hunajaa ja sitruksen kuoria. Näin ihonhoidosta saa mukavaa puuhaa pimeisiin päiviin.


Lisävinkki

Vietä kauneuden karkkipäivää Helein-tuotteilla – joka päivä
Kauneuden karkkipäivää voi viettää joka päivä Helein-tuotteilla. Helein on kauneusravintolisien tuoteperhe, josta jokainen voi löytää tuotteen, joka tukee päivittäistä kauneudenhoitoa – sisältäpäin.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >