Huolehdi hiuksista pakkasella – 5 vinkkiä

Biotiini tunnetaan hiusten ravintoaineena ja se onkin yksi niistä tärkeimmistä aineista, joilla hiusta voi vahvistaa. Hiusta pitää hoitaa kuitenkin monipuolisesti sisältä ja ulkoapäin, sillä etenkin pitkät hiukset ovat alttiita ulkoisille rasitteille. Tutustu vinkkeihimme ja pidä hiukset elinvoimaisina läpi talven.

1. Ei pakkaseen märillä hiuksilla
Pakkaseen ei ole asiaa märillä hiuksilla. Jos märkä hius pääsee jäätymään, se voi rikkoutua ja katketa. Föönaa hiukset kuiviksi ja lisää niihin latvasuojaa, mikäli aiot viettää aikaa pakkasessa. Pitkät hiukset kannattaa kääräistä pipon tai takin alle kokonaan.

2. Suojaudu villalla pakkaselta
Villa antaa hiuksille parhaan suojan pakkasella, sillä se sitoo kosteutta ja vähentää hiusten sähköistymistä. Sähköiset hiukset ovat merkki siitä, että hiukset kaipaavat kosteutta. Pakkasella ilman kosteus on vielä erityisen matala, jolloin keinokuidut vain lisäävät sähköisyyttä. Suosi siis luonnonmateriaaleja, villaa ja silkkiä.

3. Proteiinilla rakennetta hiukseen
Proteiini on hiusten ruokaa, sillä hiukset koostuvat pääasiassa siitä. Hyviä proteiinin lähteitä ovat kana, kala, kananmuna ja palkokasvit. Jos proteiinin saanti on heikkoa, hiuksista tulee ajan mittaan kuivat, ohuet ja heikkorakenteiset.

4. Vahvista hiusjuurta raudalla
Rauta on erityisen tärkeä hivenaine, jota hius tarvitsee pysyäkseen vahvana. Etenkin naisten tulee kiinnittää huomiota raudan saantiin, sillä naiset menettävät joka kuukausi rautaa kuukautisveren mukana.

5. Kosteuta sisäisesti ja ulkoisesti
Terve hius saa elinvoimaa kosteudesta. Hoitoaineilla ja öljyillä suojataan hiuksia ulkoisilta ärsykkeiltä ja sisäisesti puolestaan hiusta ruokitaan hyvillä rasvoilla. Omega 3 -rasvahapot antavat sisäisesti rakennetta uudelle, kasvavalle hiukselle.

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >