”Kun on hyvä itsetunto, ei ole tarvetta mitätöidä muita”

”Alter egoni on burleskitaiteilija Lady Misty May. Harrastan myös Heels- sekä tuolitanssia. Burleski-workshopeissani pyydän kaikkia aluksi tulemaan eturiviin peilin eteen. Kerron, että tämä on turvallinen tila, jossa ei ole kritiikkiä.

Pyydän heitä katsomaan itseään ja sanomaan peilikuvalleen, että tänään olen kaunis, uljas ja rohkea.

Sen jälkeen pyydän heitä sanomaan ääneen jotakin, mikä on sinussa parasta. Se on monelle pelottavaa ja vaikeaa. Sisäinen ääni sanoo monelle, että ”Et kai sä vaan aio…?” Burleskin maailmassa iällä ja ulkonäöllä ei ole merkitystä, vaan sillä, että teet asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Meihin naisiin on istutettu syvälle häpeä ja syyllisyys. Minut on laitettu häpeämään jopa sitä, että olen asunut ulkomailla. Minulle on sanottu, että ”Luuletko muka olevasi jotakin?”

Naiset sanovat myös itse itselleen rumasti: ”vihaan käsivarsiani” tai ”mahani roikkuu.” Sanoisitko sellaisia asioista hyvälle ystävällesi – mitä ruman asian sanominen tai miettiminen oikeastaan hyödyttää?

Kun ihminen on sinut itsensä kanssa, ja hän tekee asioita, jotka aidosti tekevät hänet onnelliseksi – toisin sanoen, kun hänellä on hyvä itsetunto, ei ole tarvetta mitätöidä muita. Itse olen pienestä pitäen ollut luova. Pohdin asioita syvällisesti ja tunneskaalani on iso. Siksi minua on ollut helppo satuttaa.

Haluaisin sanoa nuorelle itselleni, että ole itsellesi rehellinen ja armollinen. Jos huomaat, että jokin asia tai ihminen vahingoittaa sinua, niin voit kävellä pois. Se on aina vaihtoehto. Sanoisin, että ole itse itsellesi paras kaveri. Kunnioita itseäsi ja puhu itsellesi nätisti, niin saatat huomata, että muutkin ihmiset kunnioittavat sinua enemmän.

Meitä jokaista on vain yksi. Ei ikinä tule toista samanlaista kuin sinä. Edes se kannattaa muistaa, jos joskus tuntuu, ettei ole minkään arvoinen.”

 

Susanna sai Heleinin #olehelein-haasteessa kuvaushetken studiossa ammattivalokuvaajan kanssa. Kiitos kaikille, jotka kerroitte #olehelein-tunnisteella tarinanne matkastanne kauneuteen!

 

#olehelein

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >