“Jos on kiva ihmisille, tulee kauniimmaksi”

Kalastajan vaimo -bloggari Johanna Alvestad:

“Kuka vain voi olla kaunis, jos on kiva ihminen. Kauneus tosiaan tulee sisältä. Joskus voi vaikka ihastua niin, ettei se mies näytä ensin yhtään komealta, mutta sitten kun alat tuntea häntä kohtaan jotain, niin miehestä tuleekin tosi komea! Sama pätee naisiin ja kauneuteen. Kauneudesta tulee negatiivinen piirre, jos ihminen käyttäytyy töykeästi. Silloin kauneus kääntyy itseään vastaan.

On vain positiivista, jos on hyvä itsetunto, pitää itseään kauniina ja viihtyy sellaisena kuin on. Se tuo varmuutta, ja varmojen ihmisten kanssa on helppo olla.

Ryppyjä näytetään vähän. Voi olla vaikka niin, että on meikattu luonnolliseksi, mutta photoshopattu rypyt pois. Malleilla on symmetriset kasvot, ja kuvissa harvoin näkee tavallisia ihmisiä. Kyllä siitä tulee helposti sellainen olo, että sellainen pitäisi olla.”

Oma matka kauneuteen
“Joillakin superkauniillakin ihmisillä voi olla tosi pahoja itsetunto-ongelmia. Oma itsetuntoni on hyvä ehkä siksi, että ajattelen, että minussa on muutakin kuin ulkonäkö. Ei pelkkä ulkonäkö tee ihmisestä kaunista. Ja jos joku ei pidä ulkonäöstäni, se ei ole vaarallista. On paljon muitakin asioita, miksi minusta voi tykätä – ja kaikkien ei tarvitse tykätä minusta ollenkaan!

Varmasti itsetunnossani on sitäkin, että lapsena sain kuulla, että olen hyvä ja osaan asioita. En ikinä ollut missään superhyvä, mutta kuulin, että tarpeeksi hyvä. Olen myös aina tehnyt itse kivoja juttuja, joissa saan tuntea olevani hyvä. Liikunta, piirtäminen, maalaaminen tai vaikka tanssitunti voi antaa onnistumisen tunteen.

Minulle ei ole koskaan sanottu päin naamaa mitään ilkeää ulkonäöstäni. Blogin kautta on kirjoitettu, että näytän 10 tai 20 vuotta ikäistäni vanhemmalta. Jokaisen naisen mielestä tuollaista on tyhmä kuulla. Ajattelen, että kommentoijalla on huonot käytöstavat tai hän on vain törppö.

Niin on helppo tietysti sanoa, kun on hyvä itsetunto: jos ei olisi, ottaisi varmasti ilkeät kommentit itseensä. Vaikka tuollaiset jäävät mieleen, niin ei niitä pureskelematta kannata ottaa. Kommentin sanojalla voi olla huono päivä tai mitä vain.”

Pelkkä hymy tekee paljon
“Arkena syön paljon hedelmiä ja kasviksia; asioita, jotka ovat hyväksi kropalle. Sen kautta tunnen, että olen tehnyt hyvää itselleni. Tärkeätä on myös ehkä se, että antaa itselleen luvan levätä vaikka 15 minuuttia sohvalla työpäivän jälkeen, vaikka kuinka tuntuisi siltä, että pitäisi vaikka alkaa tehdä ruokaa. Minä tykkään neuloa silloin. Levänneenä on paljon kauniimpi kuin väsyneenä ja stressaantuneena.

Jokaisessa on jotain kaunista. Pelkkä hymy tekee paljon, ja jos on kiva ihmisille, niin tulee kauniimmaksi. En tiedä, alkaako silloin heti arvostamaan omaa ulkonäköään, mutta ehkä se lähtee siitä, että alkaa arvostaa itseään ihmisenä ja vähitellen sitten ulkonäköäkin. Vai alkaako sillä tavalla vain ymmärtää, ettei ulkonäkö ole se tärkein asia?”

 

Helein uskoo, että kauneus koostuu monesta muustakin asiasta kuin vain ulkonäöstä. Haastoimme kaksi julkisuuden henkilöä kertomaan näkökulmansa yhteiskuntamme ulkonäköpaineisiin ja pohtimaan, miten itsekriittisyydestä voisi luopua, miten he ovat oppineet rakastamaan itseään ja mikä ja heidän mielestään tekee kauniin ihmisen. Lue TV-toimittaja, juontaja Hanna Sumarin ajatuksia täältä.

 

Voita hetki ammattikuvaajan kanssa!
#olehelein

Viimeisimmät kirjoitukset


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >